Iarna creste pericolul incendiilor

spot_img

Știri din aceeași categorie

DISTRIBUIE!

Un incendiu din cinci se produce din cauza mijloacelor de incalzire defecte, improvizate sau nesupravegheate.
Din analiza statistica a incendiilor produse la nivelul judetului Cons?tanta, in primele noua luni ale anului 2014, din totalul celor 410 incendii, 169 au fost la locuinte si anexe gospodaresti (97 incendii la locuinte si 72 incendii la anexele gospodaresti).
Exploatarea sistemelor de incalzire locala (sobe cu sau fara acumulare de caldura) cu defectiuni, fara asigurarea supravegherii sau avand cosurile de fum deteriorate, necuratate de funingine sau neprotejate termic fata de materialele combustibile din alcatuirea constructiilor, a constituit o cauza specifica de izbucnire a incendiilor.
Mai exact, 21% din cauzele de incendiu au fost la mijloacele de incalzire defecte, improvizate sau nesupravegheate, respectiv 14% la cosurile de fum defecte sau necuratate. Pentru a preveni producerea unor astfel de evenimente, specialistii ISU Dobrogea reamintesc o serie de masuri elementare ce trebuie respectate inainte de utilizarea sistemelor de incalzire. Astfel, sobele si cosurile de fum vor fi obligatoriu verificate, curatate si reparate de persoane autorizate. „Nu depozitati in podurile locuintelor materiale inflamabile sau materiale combustibile (textile, hartie, lemne etc.) care s-ar putea aprinde de la cosurile pentru evacuarea fumului si amplasati in fata usitelor sobelor o cutie metalica sau o foaie de tabla, aceasta asigurand protectia fata de caderea accidentala, direct pe …

spot_imgspot_img