Impozitul auto ar putea fi modificat, din 2018. Soferii cu masini puternice, in avantaj

spot_img

Știri din aceeași categorie

DISTRIBUIE!

Proiectul a fost depus in Senat, fiind semnat de mai multi alesi de la PNL, USR, PMP, PSD si din grupul minoritatilor, fiind supus consultarii publice pana pe 28 ianuarie 2018, precizeaza ziare.com.
Citeste si?Veste buna pentru soferi. Impozitul auto ar putea sa scada si de zece ori, in anumite cazuri
Propunerea prevede modificarea modului de calcul al impozitului auto, care se va stabili in functie de capacitatea cilindrica a autovehicului, prin inmultirea numarului de centimetri cubi (cmc) cu suma corespunzatoare din tabelul urmator:
?
Astfel, pentru un autoturism cu capacitate cilindrica de 1.400 cmc, proprietarul va plati 84 de lei, pentru unul cu 1.900 cmc va plati 114 lei, pentru unul cu 3.000 cmc va plati 360 de lei, iar pentru unul cu 4.000 cmc suma va fi de 480 de lei.
In prezent, impozitul auto se determina tot in functie de capacitatea cilindrica a motorului, dar prin inmultirea fiecarei grupe de 200 cmc sau fractiune din aceasta cu o suma corespunzatoare din Codul Fiscal.
Astfel, pentru o masina cu capacitate cilindrica de 1.400 cmc, impozitul datorat in prezent este de 56 de lei, pentru 1.900 cmc-171 de lei, pentru 3.000 cmc-2.160 lei, iar pentru un autovehicul cu 4.000 cmc proprietarul trebuie sa plateasca 5.800 de lei, potrivit calculelor in baza Codului Fiscal.
Asadar, propunerea legislativa scade impozitul auto, in cazul masinilor cu capacitate cilindrica mare, de peste 10 ori, in unele cazuri, iar valoarea pentru cele cu capacitate cilindrica mica creste cu cateva zeci de lei.
Aproape jumatate de milion de autoturisme second-hand (la mana a doua) s-au vandut, in Romania, in primele noua luni ale acestui an, dupa cum reiese din datele Directiei Regim Permise si pentru Inmatriculare a Vehiculelor (DRPCIV).
Citeste si?Uber reactioneaza la anuntul Gabrielei Firea despre serviciile de transport in Capitala. Cum ii raspunde primarului
Dintre acestea, 350.000 au fost aduse din strainatate, cu 70% mai mult ca in aceeasi perioada a anului trecut, iar cele mai multe sunt mai vechi de 10 ani, mai poluante si au o capacitate cilindrica mai mare, deci sunt mai ieftine, se arata in expunerea de motive a …

spot_imgspot_img