In Bucuresti se vand cele mai scumpe locuinte din Romania

Cele mai scumpe apartamente s-au vandut si in 2014 tot in Capitala unde exista numeroase proiecte rezidentiale de lux demarate inainte de inceputul crizei si intrate in insolventa in perioada 2012-2013. Multe dintre acestea au inceput din nou sa vanda. Nu doar apartamentele inregistreaza preturi record in materie de tranzactii imobiliare ci si vilele de dimensiuni impresionante.
Site-urile de specialitate confirma faptul ca Bucurestiul se afla in continuare in topul celor mai scumpe orase din tara, conducand detasat. Capitala este in continua expansiune, proiecte imobiliare continuand sa fie dezvoltate in toate zonele marginase unde fabricile dezafectate lasa locuri ideale pentru construirea unor cartiere rezidentiale cu infrastructura complet noua. La toate iesirile din oras se observa loturi de vanzare si diverse proiecte de constructii.
Analistii preconizeaza ca pretul terenurilor in aceste zone va inregistra scumpiri substantiale in perioada imediat urmatoare pe masura ce se lucreaza la dezvoltarea infrastructurii si a utilitatilor in zona. In aceste conditii este posibil ca Bucurestiul sa ramana fara terenuri la preturi accesibile in urmatorii cativa ani.

Locuinte de peste 6 milioane de Euro de vanzare in Bucuresti
Pentru cei care urmaresc trendurile in domeniu din surse precum aceasta, este clar ca preturile apartamentelor nu pot decat sa creasca din nou odata ce au atins un minim al preturilor din ultimii ani. In 2014 imobilele din tara au ajuns sa se vanda la jumatate din preturile practicate in 2007 si 2008 in perioada de boom imobiliar.
Cu toate acestea, in Capitala continua sa exista locuinte de lux care sfideaza trendurile pentru ca se adreseaza categoriei foarte mici de cumparatori deloc afectati de criza. In centrul Capitalei spre exemplu, un palat de 2000 de metri patrati suprafata construita si 1200 metri patrati de teren, palat ce are 38 de camere este scos la vanzare in momentul actual la pretul de 7,5 de milioane de euro. Reabilitat si consolidat integral, palatul a functionat ca sediu de banca din 1994 si pana in prezent, insa agentii implicati in procesul de vanzare considera ca este posibil sa fie achizitionat pentru a fi transformat in locuinta.
Tot in topul locuintelor cu preturi exorbitante se afla si o vila din zona Pietei Romane care este pusa la vanzare pentru 7 milioane de euro. Cladirea istorica, ridicata in anul 1935 are 18 camere intinse pe o suprafata de 2000 de metri patrati suprafata utila si un teren de peste 2500 de metri patrati.
Ultima in topul celor mai scumpe 3 locuinte scoase la vanzare in prezent in tara este o vila din zona Universitatii cu o suprafata de 1260 de metri patrati. Cladirea are peste un secol de istorie, fiind construita in 1900 si consolidata in 1990. Cu o suprafata de aproximativ 1200 de metri patrati de teren si 25 de camere, vila este listata cu un pret de pornire de 6.5 milioane de euro.
Daca in Capitala preturile sar de 6 milioane de euro in mediul rural, la iesirile din principalele orase, vile asezate in zone pitoresti, linistite, departe de haosul din centrele urbane se vand la preturi mai modeste ce rar depasesc 1 milion de euro.

2014, anul recordurilor in materie de tranzactii imobiliare
Desi preturile au continuat sa scada in prima jumatate a anului, depreciindu-se cu peste 2 % intre lunile iunie si iulie asa cum arata listele de oferte de pe site-uri precum gimo.ro, in Bucuresti continua sa se inregistreze recorduri. Inceputul lui 2014 a marcat incheierea tranzactiei unuia dintre cele mai scumpe apartamente din tara, un penthouse care s-a vandut pentru suma de 1 milion de dolari.
Apartamentul de la etajul 19 al celei mai inalte cladiri dintr-un ansamblu rezidential din zona Arcului de Triumf este un exemplu de lux in mijlocul unui oras sufocat de cladiri vechi si blocuri vestigii ale comunismului. Penthouse-ul cu o suprafata de 600 de metri patrati este de 10 ori mai mare decat un apartament obisnuit cu 3 camere si dispune de sauna, piscina, sala de fitness si gradina, iar conform noului proprietar vederea de pe terasa merita toti banii.
In aceeasi cladire, pretul mediu al apartamentelor ce au dimensiuni de peste 100 de metri patrati este de 300.000 de euro, dar finisajele sunt pe masura.
Aparitia acestor proprietati de lux pe piata este un semn clar ca segmentul rezidential premium incepe incet sa se dezghete si numarul tranzactiilor imobiliare va continua pe un trend ascendent.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *