Iranul vrea sa trimita o pisica persana in spatiu

Acest anunt a fost criticat de PETA, o organizatie care militeaza pentru drepturile animalelor, care denunta aceasta misiune iraniana, considerata “un pas inapoi, catre tehnici primitive”.
Zborul suborbital face parte din programul spatial al Iranului, ambitios, dar amanat de mai multe ori, care prevede realizarea unui zbor in spatiu cu echipaj uman la bord pana in anul 2020.
Directorul Organizatiei de cercetare in aviatie din cadrul Agentiei spatiale iraniene, Mohammad Ebrahimi, a declarat pentru agentia de presa oficiala IRNA ca o pisica persana, unul dintre simbolurile Iranului, este principalul candidat pentru acest zbor, alaturi de alte animale, precum un iepure si un sobolan.
Mohammad Ebrahimi nu a precizat data exacta la care va avea loc lansarea rachetei Kavoshgar care va transporta animalul, limitandu-se sa spuna ca aceasta va fi lansata inainte de martie 2014.
El a mai spus recent ca ultimele teste, care se vor finaliza cu alegerea animalului selectionat, sunt in curs de derulare.Organizatia PETA a denuntat aceasta misiune, precizand ca agentia spatiala europeana si cea americana “au incetat sa trimita animale in spatiu nu doar pentru ca o astfel de misiune este lipsita de etica, ci si pentru ca animalele s-au dovedit a fi modele nefolositoare pentru experimentele umane”.
“Experimentul arhaic al Iranului, care pare sa fie desprins din scenariul desenelor animate cu Road Runner si The Coyote, reprezinta un pas inapoi catre tehnicile primitive din anii “50”, a adaugat purtatorul de cuvant al PETA, Ben Williamson, intr-un comunicat.
Iranul a anuntat, la sfarsitul lunii ianuarie, ca a trimis in spatiu la bordul unei …

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *