Kerry: SUA, UE si Ucraina nu au abandonat Crimeea

Statele Unite, Uniunea Europeana si Ucraina nu au abandonat Crimeea, regiune anexata de Rusia, a declarat, joi seara, secretarul de Stat american, John Kerry, dupa acordul la care s-a ajuns in timpul reuniunii de la Geneva, conform Mediafax.
Citeste si: Kerry: SUA, UE si Ucraina nu au abandonat Crimeea
Statele Unite cer aplicarea imediata a acordului de la Geneva, indemnand Rusia sa se asigure ca militiile proruse din Ucraina depun armele si parasesc institutiile ocupate si avertizand Moscova cu noi sanctiuni daca aceste propuneri nu se vor concretiza. “Am stabilit luarea unor masuri pentru detensionarea situatiei, prin initierea unui dialog national”, a declarat secretarul de Stat american, John Kerry, conform CNN.
Citeste si: Acord la Geneva pentru detensionarea crizei din Ucraina
Kerry a precizat ca Administratia proeuropeana de la Kiev mentine oferta de amnistiere a membrilor grupurilor proruse care parasesc institutiile pe care le ocupa in estul Ucrainei.
Citeste si: Razboiul rece din Marea Neagra
“Am stabilit principii, angajamente, cuvinte pe hartie. Dar asteptam actiuni”, a spus Kerry, precizand ca vor fi trimisi observatori internationali pentru a verifica daca militiile proruse din estul Ucrainei vor depune armele.
Citeste si: Iateniuk, sceptic cu privire la negocierile cu Rusia pe tema crizei ucrainene
“Daca masurile stabilite nu vor fi aplicate, nu vom avea alta optiune decat impunerea unor costuri suplimentare Rusiei”, a avertizat secretarul de stat american.
Citeste si: Putin il acuza pe Rasmussen ca a inregistrat o conversatie privata, pe care a difuzat-o in presa
Reprezentantii Ucrainei, Rusiei, UE si Statelor Unite au ajuns la un acord pentru detensionarea situatiei din Ucraina, in primul rand prin pentru dezarmarea “grupurilor ilegale”, o referire la militiile proruse, a declarat ministrul rus de Externe, Serghei Lavrov. …

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *