Kiev: Avioanele Rusiei au incalcat spatiul aerian ucrainean de 7 ori intr-o noapte

Aviatia militara rusa a “incalcat” in mai multe randuri spatiul aerian ucrainean, “cu unicul scop de a determina Ucraina sa declanseze un razboi”, a declarat sambata, la Roma, premierul ucrainean Arseni Iateniuk, relateaza AFP.
“Avioane militare ruse au traversat si incalcat spatiul aerian ucrainean in sapte randuri, noaptea trecuta”, a spus el intr-o conferinta de presa, dupa ce a fost primit in audienta de catre Papa Francisc si s-a intalnit cu seful Guvernului italian Matteo Renzi.
Ministerul rus al Apararii a negat sambata acuzatiile potrivit carora avioane rusesti au incalcat spatiul aerian ucrainean, potrivit agentiei oficiale Itar-Tass, relateaza AFP.
“Nicio incalcare a spatiului aerian al tarilor vecine Rusiei, inclusiv al Ucrainei, nu a fost inregistrata prin mijloacele de control rusesti”, a declarat un reprezentant al Ministerului Apararii pentru agentia de presa.
Premierul ucrainean a mai criticat foarte dur rapirea, vineri, a 13 observatori din cadrul Organizatiei pentru Securitate si Cooperare in Europa (OSCE) de catre separatisti prorusi, in estul Ucrainei.
“Este o noua dovada ca asa-zisii manifestanti pasnici cu idei proruse sunt de fapt teroristi. Este incredibil si inacceptabil”, a subliniat Iateniuk.
“Indemnam Rusia sa-si retraga fortele de securitate. Cerem Rusiei sa ne lase in pace”, a mai spus premierul …

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *