LPF va incasa la 10 iunie prima rata din drepturile TV pentru sezonul 2014-2015

de Marius Tone – Mediafax Publicat la: 08.04.2014 17:51 Ultima actualizare: 08.04.2014 18:02

Liga Profesionista de Fotbal va incasa, la 10 iunie, prima rata, reprezentand jumatate din suma de 27,5 milioane de euro pe care firma Intel Sky Broadcast s-a obligat sa o plateasca pentru sezonul 2014-2015, conform contractului de valorificare a drepturilor TV semnat la 4 martie.

Presedintele FC Dinamo, Constantin Anghelache, a anuntat ca Adunarea Generala a LPF a validat, marti, contractul. “Banii sunt cei care se stiu, contractul este semnat si ar trebui sa intre prima transa de bani in jurul datei de 10 iunie. Teoretic acest contract este validat. Inteleg ca LPF a avut discutii cu cei de la Consiliul Concurentei si nu au fost obiectii. Pentru ca acest Consiliu al Concurentei prevede ca orice telespectator sa aiba acces la orice partida si atunci nu puteau sa apara obiectii”, a spus oficialul dinamovist la finalul Adunarii Generale.
El a mentionat ca firma Intel Sky Broadcast va fi producatorul partidelor din Liga I, iar televiziunile sau companiile de cablu care doresc sa transmita vor plati o suma de aproximativ 1 euro pentru fiecare abonat. “Firma aceea din Malta transmite, cea care a luat drepturile. Intel Sky (n.r. – firma Intel Sky Broadcast, careia LPF i-a cedat drepturile TV pe urmatorii cinci ani pentru valorificare), ei vor produce meciurile si vor fi preluate de toti cei ai caror abonati platesc si ii obliga pe cei care televizeaza meciurile sa aiba acces la partida respectiva. Vor transmite meciuri toate televiziunile care cumpara. Fiecare companie de cablu, fiecare televiziune care doreste sa isi imbunatateasca audienta nu are decat sa… pentru o suma modica, in jur de un euro pe luna, are dreptul …

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *