Mai multe companii de asigurari amendate de Consiliul Concurentei pentru majorari ilegate ale tarifelor RCA vor contesta decizia

Firma de asigurare Allianz-Tiriac a anuntat ca a primit “cu indignare” concluziile raportului Consiliului Concurentei.
“Conducerea Allianz-Tiriac a primit cu indignare concluziile raportului de investigatie al Consiliului Concurentei in care se pune la indoiala caracterul independent al deciziilor legate de calcularea tarifelor RCA practicate de catre Allianz-Tiriac. Allianz-Tiriac va apela la toate parghiile legale pentru a-si dovedi nevinovatia si pentru a pastra increderea clientilor sai”, se arata in comunicat.
Compania a subliniat ca, de-a lungul timpului, a majorat sau scazut tarifele RCA intemeindu-se in toate cazurile pe argumente economice obiective, modificarile de tarife fiind evaluate de ASF si publicate in conformitate cu prevederile legale.
Omniasig a anuntat ca a luat act cu privire la decizia Consiliului Concurentei in urma investigatiei desfasurate si a atras atentia ca este de presupus ca mai multi asiguratori au crescut tarifele la RCA, in perioada analizata, pentru a-si acoperi costurile.
“Compania nu poate comenta cu privire la fundamentul amenzii aplicate pana la primirea motivarii autoritatii, insa oricum ne rezervam dreptul de a formula actiuni legale. Trebuie mentionat faptul ca in perioada analizata activitatea de asigurare auto obligatorie a inregistrat constant pierderi, iar in aceasta situatie pasul logic a fost ajustarea tarifelor pentru acoperirea costurilor. Situatia nu a fost singulara, ci comuna intregii industrii, si este de presupus ca si alti competitori din piata au procedat la ajustarea tarifelor pentru a acoperi costurile in mod corespunzator, pe …

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *