Mai multi senatori PSD propun ca fumatul sa fie interzis complet in institutiile publice

0
1

Mai multi senatori PSD propun ca fumatul sa fie interzis complet in spatiile institutiilor centrale si locale, potrivit unei propuneri legislative depuse la Senat si aflate in consultare publica, relateaza Mediafax.
Potrivit Legii 349/2002 pentru prevenirea si combaterea efectelor consumului produselor din tutun, aflata in prezent in vigoare, in spatiile publice inchise, fumatul este permis numai in camere special amenajate pentru fumat, cu respectarea unor conditii obligatorii.
Astfel, camerele special amenajate pentru fumat trebuie sa serveasca exclusiv fumatului, sa nu fie spatiu de tranzit sau de acces in spatiul public inchis, sa fie dotate cu sisteme de ventilatie care sa asigure eliminarea fumului de tutun si sa fie dotate cu scrumiere si extinctoare.
Legea mentioneaza ca aceste camere trebuie sa fie marcate, la loc vizibil, cu unul dintre urmatoarele indicatoare: “Camera pentru fumat”, “Incapere in care este permis fumatul” sau “Loc pentru fumat”, astfel incat orice persoana sa poata fi avizata asupra faptului ca numai in acel spatiu se poate fuma.
Initiatorii, printre care se numara Ecaterina Andronescu, Gabriela Firea, Elena Federovici, Ioan Chelaru, Laurentiu Coca, Ioan Denes, Ovidiu Dontu, Serban Nicolae si Tamara Ciofu, arata, in expunerea de motive …

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here