Telefoanele mobile afecteaza negativ fertilitatea masculina

spot_img

Știri din aceeași categorie

DISTRIBUIE!

Barbatii care isi tin telefonul in buzunarul de la pantaloni si-ar putea imputina fara sa stie sansele de a deveni tati, conform unui nou studiu condus de Universitatea din Exeter.
Studii anterioare au sugerat ca radio-frecventa de radiatii electromagnetice (RF-EMR) emisa de dispozitive poate avea un efect negativ asupra fertilitatii masculine. Cea mai mare parte a populatiei adulte a lumii detin un telefon mobil, iar in jur de 14% dintre cuplurile din tari cu venituri mari si medii au dificultati in conceperea unui copil.
O echipa condusa de Dr. Fiona Mathews de la Universitatea din Exeter, a efectuat o analiza sistematica a rezultatelor din zece studii, incluzand 1492 de probe, cu scopul de a clarifica efectele potentiale ale expunerii la acest mediu. Participantii la studii erau de la clinici de fertilitate si centre de cercetare, iar calitatea spermei a fost masurata in trei moduri diferite: de motilitate (capacitatea spermatozoizilor de a se misca in mod corespunzator spre ovul), de viabilitate (proportia de spermatozoizi care erau in viata) si de concentratie ( numarul de spermatozoizi pe unitate de material seminal).
In grupurile de control, 50-85% dintre spermatozoizi se miscau normal. Cercetatorii au descoperit ca acest procent scadea cu o medie de opt procente, atunci cand exista expunere la telefoane mobile. Efecte similare …

spot_imgspot_img