Mega protest pentru diminuarea RCA. Transportatorii cer demisia lui Misu Negritoiu

Patronatele din industria transporturilor rutiere – UNTRR, COTAR, FORT, ARTRI, APTE, APULUM – au decis? organizarea unui amplu protest national in data de 18 aprilie 2016, dupa ce Guvernul, Parlamentul si Autoritatea de Supraveghere Financiara (ASF) nu au venit cu nicio solutie pentru rezolvarea crizei pe segmentul RCA.

ASF sustine cã nu au existat majorari ale tarifelor RCA in 2015, contrar dovezilor transmise de catre asociatiile patronale. Consiliul Concurentei confirma pozitia transportatorilor rutieri prin rezultatele anchetei realizate, constatand cresteri de 183% la transportul de marfa si de 226% la transportul de persoane, chiar daca exista situatii frecvente cu depasiri de peste 300%.
Patronatele din industria transporturilor rutiere solicita Parlamentului demiterea conducerii ASF si numirea de urgenta a altei conduceri care sa vina cu solutii concrete pentru diminuarea tarifelor RCA la niveluri suportabile, atat pentru transportatori, cat si pentru persoanele fizice, pana la data protestului din 18 aprilie …

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *