Ministrul britanic de Interne a demisionat

Guvernul May si in special Rudd au fost in ultimele doua saptamani tintele criticilor opozitiei, pe fondul unei crize legate de situatia imigrantilor originari din Caraibe.
Lunea trecuta, ministrul de interne anuntase ca guvernul britanic va acorda compensatii unora din imigrantii caraibieni al caror statut a fost considerat ilegal dupa decenii de sedere in Regatul Unit si va renunta la taxele solicitate pana acum acestora pentru acordarea cetateniei. Cei cunoscuti sub denumirea generica de migranti “Windrush” (dupa numele unei nave legate de primul val important de imigranti din Caraibe din perioada postbelica) fusesera solicitati de Regatul Unit sa suplimenteze forta de munca, in perioada 1948-1971. Unora dintre ei li s-au solicitat ulterior documente pe care nu fusesera obligati sa le pastreze, iar unii au fost amenintati cu deportarea.
Joi, premierul May si-a cerut scuze pentru situatie, printr-o scrisoare catre ziarul comunitatii africane si caraibiene, “The Voice”, mentioneaza Reuters.
Zilele …

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *