Misionari iezuiti in Second Life

spot_img

Știri din aceeași categorie

DISTRIBUIE!

Jocul „Second Life”, care ofera o copie online a societatii reale, a devenit o destinatie de pelerinaj pentru misionarii iezuiti italieni. Acestia cred ca oamenii aflati in spatele avatarurilor care populeaza lumea din Second Life au nevoi de ordin spiritual chiar si atunci cand sunt conectati online.

„Ceea ce este cert este ca aceste spatii virtuale vor creste foarte mult si ca din ce in ce mai multe persoane vor decide sa-si petreaca o parte a timpului liber in astfel de universuri paralele. Acest fenomen poate fi apreciat sau criticat, insa dezvoltarea sa este un fapt ce nu poate fi infirmat” se comenteaza intr-un articol publicat in prestigioasa revista a iezuitilor italieni Civilta Cattolica.

In aceasta lume virtuala exista deja grupuri si locuri cu caracter religios, in care se afla biserici, moschei sau temple ale altor religii. „Exista deja biserici virtuale in care este posibil sa gasesti un preot cu care se poate initia un dialog”, se mai precizeaza in revista Civilta Cattolica.

„Second Life” a fost lansat in 2003 si a creat un univers virtual 3D accesibil numai online. Aici fiecare jucator poate sa fie orice isi doreste si sa practice absolut orice meserie.

spot_imgspot_img