Motiunea simpla impotriva ministrului Justitiei este votata miercuri de deputati. PNL: Toader ar putea fi inlocuit cu Carmen Dan

UPDATE: Ministrul Justitiei, Tudorel Toader, va fi remaniat in urma motiunii simple depuse de opozitie impotriva lui, urmand ca social-democratii sa voteze si ei, pentru ca actualul ministru de Interne, Carmen Dan, sa fie numit interimar la Justitie ca sa dea OUG pe amnistie, este scenariul prezentat de deputatul PNL Gigel Stirbu.
Parlamentarul spune ca Toader a cazut in dizgratia PSD pentru ca nu a vrut sa dea ordonanta de amnistie dorita de Liviu Dragnea.
“Un scenariu din ce in ce mai plauzibil! Ministrul Justitiei, Tudorel Toader, a cazut in dizgratia PSD pentru ca nu a vrut sa dea ordonanta de amnistie, atat de dorita de Liviu Dragnea. Este foarte probabil ca acesta sa fie remaniat din functie in urma motiunii simple depuse impotriva lui, la care PSD va avea grija sa asigure voturile necesare pentru a o putea numi interimar pe Carmen Dan la Justitie, care sa dea mult dorita AMNISTIE, pentru ocrotitorii ei”, a scris miercuri Gigel Stirbu pe pagina sa de Facebook.
El spune ca daca se va da in final OUG pe amnistie, atunci ar fi un “frumos cadou de 1 decembrie, in anul aniversarii Centenarului”.
Motiunea simpla, initiata de USR si PNL, a fost citita marti in plenul Camerei Deputatilor. Opozitia ii cere demisia ministrului, caracterizandu-l drept “un ministru de nota 4”.
Inaintea motiunii, ministrul a declarat, comentand titlul acesteia, ca probabil semnatarii sunt adeptii sistemului sovietic, cu note de la 1 la 5. De asemenea, in timpul sedintei de plen, ministrul a distribuit pe Facebook o fotrografie cu fiul sau Teodor si cu partenera acestuia.
In discursul rostit in plenul Camerei Deputatilor, Tudorel Toader a facut apel la normalitate, spunand ca aceasta inseamna ca un cetatean sa nu fie trimis in judecata pe nedrept. El a fost si ironic, spunand ca cel care evalueaza pe cineva trebuie sa fie cel putin egal in grad profesional cu persoana evaluata, referindu-se la deputatul USR Stelian Ion. In finalul interventiei sale din Camera Deputatilor, Toader a spus ca un om poate sta pe nedrept inchis cativa ani, dar statul nu poate spune ca a fost o greseala, pentru ca este invocat tot timpul principiul independentei justitiei.
“Vreau sa va reamintesc urmatorul lucru si daca mergeti pe minima empatie, imi dati dreptate: ganditi-va la aia de erau pe Stirbei Voda pusi in lumina reflectoarelor, au stat ani de zile in puscarie apoi li s-a spus ca fapta nu exista. Ii spui omului ca a stat o noapte, o luna, un an, sapte ani in puscarie degeaba, dar noi spunem independenta justitiei, nu putem spune ca s-a gresit, sa mearga la CEDO”, a declarat Toader in Parlament.
Dupa dezbaterile din plen, liderul PSD Liviu Dragnea a declarat ca deputatii PSD?vor vota dupa propria lor constiinta, iar intrebat daca isi asuma riscul ca motiunea sa treaca, a raspuns: “Nu pot sa intorc niciodata mana la spate deputatilor PSD”.
Vor vota “dupa propria lor constiinta”, a declarat Dragnea, referindu-se la votul deputatilor PSD asupra motiunii pe Justitie.
“Nu le dau eu sugestii ca s-au tot dat din partea altora in legatura cu domnul Toader. Unii spun ca nu mai fie, altii …

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *