Nastase-Tiriac Trophy: Horia Tecau castiga al treilea titlu consecutiv la Bucuresti

Turneul de tenis BRD Nastase-Tiriac Trophy, de la Bucuresti, s-a incheiat cu un nou titlu castigat de Horia Tecau, la dublu, pentru al treilea an consecutiv. El a facut echipa, anul acesta, cu Julien Rojer, cei doi invingand in finala cuplul Fyrstenberg/Matkowski, cu scorul de 6-4, 6-4.
Perechea Tecau/Rojer, principala favorita a turneului, s-a impus in doua seturi, in finala de la Bucuresti, adversarii preluand conducerea in setul secund, insa doar pana la scorul de 2-2. Meciul a durat aproximativ o ora si zece minute. Ambele echipe au avut cate trei asi, insa procentajul la primul serviciu a fost mult mai bun pentru perechea romanului, 70%-53%.
a”Va multumesc tuturor ca ati fost alaturi de noi la fiecare meci si ca ati facut o adevarata traditie prin participarea la acest turneu”, a declarat Tecau dupa ce a castigat cel de-al treilea titlu din acest an. Atmosfera la meciurile lui Horia Tecau, din acest turneu, a fost una extreme de incurajatoare pentru roman, in semifinale, atunci cand era aproape de o eliminare reusind, cu sustinerea tribunelor, o intoarcere dramatica de scor.
Horia Tecau si Jean-Julien Rojer, cap de serie numarul 1, au obtinut pe parcursul editiei din acest an a turneului trei victorii rapide, in doua seturi, inclusiv finala, in timp ce in semifinale au avut nevoie de super tie-break pentru a se departaja. Turneul de la Bucuresti le va aduce 250 de puncte celor doi in clasamentul ATP, dar si un cec in valoare de 23.500 euro, premiile totale ale turneului ridicandu-se la circa 426.500 euro.
Parteneriatul dintre Tecau si Rojer a inceput promitator anul acesta, cei doi reusind deja sa castige alte doua titluri impreuna, cele din Zagreb si Casablanca, tot de categorie ATP 250. Dupa turneul de la Casablanca Tecau se declara increzator in fortele sale si ale partenerului sau, inaintea sezonului de zgura, care a debutat, pentru cei doi, la Bucuresti.
Cei doi au acum in fata o mare provocare, turneul ATP 1000, de la Monte Carlo, unul cu o miza extrem de importanta, care i-ar putea …

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *