O casa din Croatia a fost decorata cu 1.500.000 de luminite

Un inginer pensionar, dintr-un orasel din Croatia, vrea sa asigure familiei o atmosfera memorabila de Craciun, astfel ca a decorat casa si proprietatile din jur cu un numar incredibil de luminite – 1.500.000, rezultatul fiind cu adevarat impresionant, informeaza Mediafax.
Privelistea casei aflate la cativa kilometri departare de orasul croat Čazma este un adevarat spectacol, mai ales ca zona nu are de obicei o iluminare generoasa, comenteaza reporterul publicatiei americane Mashable, adaugand ca pare ca “cineva a luat Times Square din New York si l-a pus pe o pajiste din Croatia rurala”.
Aproximativ 1,5 milioane de lumini – familia Salaj nu stie numarul exact, dar sunt siguri ca suma aceasta e foarte aproape de adevar – abia incap pe o singura casa. Ca sa adapteze spectacolul de luminite la proprietatea care se intinde pe aproximativ 77.000 de metri patrati, Salaj si familia sa au asezat lumini pe oriunde a fost posibil – pe mai multe case, un hambar, copaci, tufisuri, un pod si potecile care inconjoara un lac mic.
“Am inceput in 2001, cu 70.000 de luminite, si am continuat sa adaug mai multe inca de atunci. Am crescut ca un copil sarac. Am muncit in strainatate si odata ce m-am pensionat, am vrut sa ii ofer familiei mele cel mai bun Craciun. Si oameni din sat au inceput sa apara, la inceput timizi. I-am invitat pe toti inauntru”, povesteste fostul inginer. “E o cantitate imensa de munca. Dar nu pot sa ma opresc pur si simpu si sa le spun tuturor ca nu o sa fie nicio lumina la familia Salaj in acest an. Odata ce luminile se inchid in ianuarie, incepem sa lucram pentru anul urmator”.
Cat despre costul electricitatii, factura s-a ridicat anul trecut la 11.100 de dolari, iar Salaj a fost norocos datorita unei substatii electrice instalate in apropiere in urma cu cativa ani care asigura suficienta electricitate pentru intregul spectacol. Proiectul este finantat partial din sponsorizari si …

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *