O fosila “senzationala” ar putea schimba istoria dinozaurilor

O fosila "senzationala" ar putea schimba istoria dinozaurilor

Arheologii au descoperit in timpul unor sapaturi in Germania niste fosile de dinozaur care ar putea fi cele mai vechi din lume.

Ramasitele dinozaurului, gasite intr-o mina de langa orasul Bernburg, la circa 144 de kilometri sud-vest de Berlin, se pare ca dateaza de acum 250 de milioane de ani in urma.

Oamenii de stiinta credeau pana acum ca dinozaurii au evoluat din reptile mai mici, acum 235 de milioane de ani, insa descoperirea aceasta ar putea schimba istoria dinozaurilor, ajutandu-i pe arheologi sa inteleaga cand a apus Triasicul si cand a inceput era marilor reptile.

“Aceasta descoperire este incredibila, este unica”, a declarat seful arheolog Harald Meller.

Meller a precizat ca ramasitele sunt fosilele unor oase si ca sunt protejate impotriva intemperiilor si a altor surse de vatamare. Autoritatile germane au facut apel la oamenii entuziasmati sa nu se aventureze in situl arheologic deoarece ar putea distruge alte potentiale fosile.

Daca se va confirma varsta fosilelor, acest sit se va alatura altora de acest gen din Germania, care arata o legatura intre pasari si dinozauri.

Descoperirea lui Archaeopteryx in 1862 a reprezentat primul element de legatura intre dinozauri si pasari.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *