O noua institutie de stat va promova produsele romanesti in China si Qatar

Acord intre Romania si statele arabe

Cum nu merge ceva bine in Romania, se mai infiinteaza o institutie! Romania nu duce lipsa de “comitete si comisii”, ci de actiune eficienta. Avem o armata de atasati economici in toate tarile lumii, dar majoritatea isi incaseaza banii degeaba.

Statul va crea o noua institutie care sa promoveze mai bine produsele romanesti in strainatate, inclusiv in China sau Qatar. Angajatii agentiei vor fi platiti de stat, dar si de patronii din industria alimentara.
Pana pe 15 noiembrie va fi infiintata Agentia Nationala pentru Promovarea Produselor Agroalimentare, unde vor lucra sapte atasati agricoli, transferati de la Ministerul Economiei, potrivit digi24.ro. Autoritatile au in plan un astfel de proiect inca din anul 2008, cand ministrul agriculturii era Dacian Ciolos.
Cele sapte persoane alese prin concurs vor participa la targuri si vor stabili contracte cu jucatori din tari precum Israel, Qatar, China, SUA, Olanda, Germania si Spania.
Jumatate din salariul acestora va fi platit din bani de la buget. Restul va fi acoperit de firmele care vor sa isi promoveze produsele peste granita, printr-un sistem de parteneriat public-privat, atunci cand sistemul va fi functional.
“Daca va fi vorba de export in sapte tari, e clar ca vor trebui sa aiba capacitatea sa produca necesarul de produse care trebuie exportate”, a declarat Vladimir Manastireanu, reprezentant al Asociatiei Romane a Carnii.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *