Republica Moldova: Guvernul Strelet a fost DEMIS. Ce urmeaza

Parlamentarii moldoveni au votat in favoarea motiunii de cenzura, depusa de?42 de parlamentari ai fractiunilor PSRM si PCRM inpotriva Guvernului Strelet. Astfel, premierul Valeriu Strelet are la dispozitie trei zile pentru a prezenta demisia guvernului sau in fata sefului statului,?potrivit publika.md.??
Motiunea de cenzura impotriva Guvernului Strelet a fost votata de 65 de deputati,?impotriva au fost doar 18 parlamentari.?Demnitarii i-au reprosat, in motiune,?detasarea de atributiile constitutionale si il suspecteaza ca este implicat in acte de coruptie.?
Citeste si:?Interviu. Strelet, premierul Republicii Moldova: Alianta va continua. Nu am alternativa
Anterior,?prim-ministrul Republicii Moldova,Valeriu Strelet, declarase ca el nu va demisiona din proprie initiativa.?
“Dupa cum am anuntat, voi raspunde la solicitarea PDM privind ideea de a prezenta demisia din propria initiativa.?Declar ca nu imi voi prezenta demisia din propria initiativa din motive evidente.?O eventuala demisie ma lipseste atat pe mine cat si pe colegii mei de dreptul de a ne apara pozitiile in fata Parlamentului si lasa loc pentru interpretari, pentru suspiciuni care ar veni in sprijinul acelor acuzatii absurde si lipsite de temei aduse in motiunea de cenzura, precum ca Guvernul nu ar fi activat sau eu as fi implicat in careva acte de coruptie. Nu imi voi da demisia pentru ca aceasta actiune ar fi exact contrarie tuturor sugestiilor, discutiilor si recomandarilor pe care le-am avut cu partenerii europeni”, a argumentat premierul.
Ce urmeaza
Liderul PDM, Marian Lupu, a indemnat, deja,?deputatii din partidele propeuropene si pe cei neafiliati sa inceapa negocierile pentru a forma o noua majoritate parlamentara stabila.?
Dupa ce Strelet va prezenta demisia Cabinetului sau, seful statului?va desemna un nou prim-ministru. Ulterior,?intr-un interval de?15 zile, …

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *