O noua terapie pentru ameliorarea simptomelor rinitei alergice si ale urticariei.

O noua terapie a fost lansata in Romania pentru ameliorarea simptomelor asociate cu rinita alergica sau cu urticaria, doua afectiuni foarte raspandite la nivelul populatiei, potrivit Agerpres.

Noul medicament are ca substanta activa desloratadina si poate fi administrat in tratamentul rinitei alergice si al urticariei, se arata intr-un comunicat de presa al Grupului Actavis remis luni.
Prin actiunea ei ampla asupra diverselor simptome si datorita excelentului sau profil de siguranta, desloratadina ocupa un loc important in randul optiunilor farmacologice disponibile pentru tratamentul rinitei alergice si al urticariei.
In mod particular, actiunea prelungita pe durata a 24 ore si controlul eficient al simptomelor matinale transforma desloratadina intr-un instrument valoros pentru ameliorarea calitatii vietii pacientilor cu rinita alergica sau urticarie.
Noul produs generic asigura accesul larg al populatiei la medicatia indicata in aceste afectiuni, fiind compensat 50% de Casa Nationala de Asigurari de Sanatate.
Rinita alergica apare ca raspuns la expunerea la alergeni sezonieri, reprezentati mai ales de polenuri diverse, dar poate fi determinata si de contactul cu alergeni prezenti pe durata intregului an (acarieni din praful de casa, gandaci, mucegaiuri, alergeni diversi de origine animala).
Boala afecteaza …

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *