Oua clocite si sarmale alterate / Control la restaurantul “Cota 1400”

Sarmale, mititei si ciorba alterate. Oua murdare si clocite. Asta au gasit inspectorii Oficiului pentru Protectia Consumatorului Prahova la Terasa Restaurantului “Cota 1400” din Sinaia.

Amenzi de 140 de milioane

Nici macar unitatile de alimentatie publica de renume nu mai sunt de incredere in ceea ce priveste sanatatea celor care consuma produse alimentare din respectivele locatii. Este cazul terasei Restaurantului “Cota 1400” din Sinaia care isi astepta clientii cu mancare expirata. Preparatele culinare aveau termenul de valabilitate depasit, nu aveau elemente de identificare sau nu erau pastrate la temperaturi adecvate. “Am gasit ciorba, sarmale, mititei care nu mai erau in termenul de valabilitate. Totusi erau pastrate si urmau a fi servite potentialilor clienti. Produsele care trebuiau congelate erau tinute la temperaturi ridicate. Ouale erau murdare si clocite… pericol de salmonella”, ne-a declarat Alexandru Cardei, inspector OJPC Prahova. In plus, 21 de kilograme de carne nu aveau elemente de identificare, motiv pentru care au fost scoase din consum. De asemenea, bauturile alcoolice la pahar se vindeau la ochi. Pentru neregulile gasite administratorul terasei a fost sanctionat cu amenda in valoare de 140 de milioane de lei.

Monalisa Serban
Publicat in editia din data de: 10-10-2007

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *