Podul din Bariera Bucov / Deasupra se “lucreaza”, dedesubt se doarme

Odata ce termenul de executie al lucrarilor s-a prelungit, se pare ca muncitorii care lucreaza la podul de la Bucov au inceput sa cam traga chiulul. Desi inca se circula bara la bara pe portiunea proaspat asfaltata a podului, ei nu se grabesc sa dea drumul si la celalalt sector. Ieri de dimineata, in jurul orelor 11.30, pe pod, doar cativa angajati ai Star T&D lucrau. Unii insurubau la rostul de dilatatie, altii stateau la pauza de tigara… ce mai… munca “multa”.

Scarile, uitate de lucratori

Chiar daca, in aparenta, lucrarile merg, se pare ca drumarii au uitat si de scarile laterale podului. Dupa cum arata si imaginea alaturata, scarile laterale reprezinta un adevarat pericol pentru pietonii care vor sa urce sau sa coboare pe ele. “Astea nu au mai fost reparate de cand s-a facut podul, dom”le. Sunt curios daca vor face si astia ceva la ele. Eu lucrez aici, jos, sub pod, la o firma si cobor in fiecare dimineata pe ele. Va rog sa ma credeti ca, de cand au inceput lucrarile, n-au pus o mistrie de ciment in vreo gaura”, ne-a spus Vasile Z., un ploiestean ce lucreaza in zona.

Dormitorul de sub pod

Reporterii Monitorului au coborat si sub pod. Daca la suprafata se pare ca se lucreaza, ei bine, jos… se doarme. Doi muncitori incearca sa sudeze ceva langa ghereta in care, probabil, doarme noaptea paznicul utilajelor si materialelor de la pod. Un al treilea drumar doarme confortabil intr-un excavator oprit langa ghereta. La cativa metri de gardul ce inconjoara ghereta, un mic depozit de borduri de trotuar. In spatele bordurilor… doi lucratori care dorm ghemuiti unul langa altul, exact in miezul zilei. Probabil ca au fost mult prea ocupati cu munca de noapte. La plecare, pe “santierul” de la pod, un domn bine imbracat care manca seminte supraveghea doi muncitori ce munceau cu spor la pod. Pe cei care dormeau probabil ca nu i-a vazut.

Ciprian PAP
Publicat in editia din data de: 10-10-2007

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *