Parchetul ICCJ despre finantarea USR: Este inceputa urmarirea penala in rem pentru delapidare, spalare de bani si conflict de interese

spot_img

Știri din aceeași categorie

DISTRIBUIE!

UPDATE: Presedintele USR, Nicusor Dan, a declarat sambata, pentru News.ro, ca este „foarte surprins” de anuntul Parchetului instantei supreme, potrivit caruia a fost inceputa urmarirea penala in rem, pentru faptele de delapidare, spalare de bani si conflict de interese in legatura cu finantarea partidului, urmand sa mearga la instanta pentru a clarifica toate aceste aspecte.

„Am citit si eu stirea dumneavoastra. Sunt foarte surprins. Asta, delapidare si spalare de bani chiar ca este o surpriza. Noi ce avem oficial, avem acea decizie a Autoritatii Electorale Permanente prin care, pentru campania de la alegerile locale, din 650.000 lei ne-au dat 500.000 lei, nu ne-au dat 150.000 lei pe patru chestiuni pe care le-am contestat pe fiecare si la Judecatoria Sectorului 1 si pe procedura administrativa”, a precizat Nicusor Dan.
In ceea ce priveste acuzatiile de delapidare si spalare de bani, liderul USR a sustinut ca acestea nu au „nicio legatura” cu partidul sau.
„Pe chestiunea conflictului de interese, din speculatiile care au aparut in presa, era o chestiune legata de faptul ca partidul si USB au folosit in comun acelasi spatiu, impartind chiria. Deci nu este absolut nimic iesit din comun. Delapidare si spalare de bani, m-am uitat acum sa vad definitia lor. Delapidare este fapta functionarului public care fura din bani. Noi nu suntem functionari publici. Spalarea de bani se refera la niste bani care ar fi provenit dintr-o infractiune. Nu stiu, nu vad nicio legatura cu noi”, a explicat presedintele USR.
El a tinut sa precizeze ca va merge la instanta pentru a clarifica toate aceste aspecte legate de finantarea USR.
„O sa ne ducem sa vedem despre ce este vorba ca sa clarificam. Nu exista o acuzatie impotriva noastra, tot ce este pana acum este in rem. Adica cineva a facut o sesizare si Parchetul fara sa se indrepte catre o persoana cerceteaza daca are temei sau nu”, a conchis Nicusor Dan.?

?
„Pe rolul Sectiei de urmarire penala si criminalistica din cadrul Parchetului de pe langa Inalta Curte de Casatie si Justitie a fost inregistrat la inceputul acestui an un dosar avand obiectul mentionat de dumneavoastra, fiind inceputa urmarirea penala cu privire la fapta, sub aspectul savarsirii infractiunilor de delapidare, spalare de bani si conflict de interese”, arata Parchetul Inaltei Curti de Casatie si Justitie, in raspunsul transmis la solicitarea agentiei News.ro privind data la care a fost depusa sesizarea si titularul plangerii privind presupusa cheltuire ilegala a unor fonduri de campanie din partea USR.
Parchetul precizeaza ca aceasta cauza este in curs de solutionare, iar pana la acest moment „au fost efectuate diverse acte de procedura”.
Presedintele PSD, Liviu Dragnea, declara, in 27 ianuarie, ca procurorul general al Romaniei, Augustin Lazar, nu i-a raspuns la intrebarea pe care a pus-o la o emisiune …

spot_imgspot_img