Parlamentarii vor mai multi bani pentru 2016. Cu cate milioane de euro si-au majorat bugetele

de Stefan Pana Publicat la: 14.12.2015 20:08 Ultima actualizare: 14.12.2015 20:44

Comisiile reunite de buget au aprobat, luni, majorarea bugetelor Camerei Deputatilor si Senatului, ca urmare a hotararilor plenurilor celor doua Camere, cu unanimitate de voturi, suplimentarea totala fiind de aproximativ 81 de milioane de lei, adica 18 milioane de euro.

“”Va propun sa fiti de acord sa inlocuim anexele care contin cele doua bugete, al Camerei Deputatilor si al Senatului, din forma adoptata initial, in forma care corespunde hotararilor celor doua Camere ale Parlamentului. La Camera Deputatilor de la 295 de milioane de lei ajungem la 340 de milioane de lei, o diferenta de 45 de miloane de lei. La Senat de la 130 la 166 de milioane de lei, o diferenta de 36 de milioane de lei””, a declarat presedintele Comisiei de Buget, Finante a Camerei Deputatilor, deputatul PSD Viorel Stefan.
El a afirmat ca majorarea bugetelor se impune ca urmare a cresterilor salariale de 10%, dar si ca urmare a producerii efectelor ordonantei privind majorarea indemnizatiilor inaltilor demnitari.

Potrivit Ministerului Finantelor Publice, sursa de finantare a majorarilor celor doua bugete este “”Anexa Ministerului Finantelor Publice, finantare actiuni generale de la tittlu de cheltuieli alte transferuri””. Majorarea bugetelor Camerei Deputatilor si Senatului a fost votata cu unanimitate de voturi.
Camera Deputatilor si-a votat, luni, noul buget, mai mare cu 27 de milioane de lei decat era prevazut in forma Guvernului. Astfel, Camera Deputatilor primea, initial, de la Guvern, 313,7 milioane de lei, insa deputatii au solicitat Ministerului Finantelor o majorare cu aproximativ 27 de milioane de lei, pentru plata majorarilor salariale decise de Guvern in ultimele luni. Ministerul Finantelor a anuntat ca Parlamentul va primi acesti bani la rectificarea bugetara.
In aceeasi situatie s-a aflat si Senatul, care a solicitat o majorare de 36 de milioane de lei pentru bugetul propriu, din aceleasi considerente. Raspunsul ministerului a fost identic, ministrul Anca Dragu promitand fonduri suplimentare la rectificare.
Aceasta formula a fost si votata in Comisiile de buget finante, unde s-a aprobat bugetul Camerei Deputatilor si al Senatului in forma transmisa de catre Guvern. Luni, …

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *