Peugeot va reduce la jumatate numarul de modele produse, in incercarea de a trece pe profit

?Grupul francez PSA Peugeot Citroen va reduce la jumatate numarul de modele produse si va transforma automobilele “DS” ale Citroen intr-o marca separata, in incercarea de a reveni pe profit in urmatorii trei ani, transmite Bloomberg, citat de Mediafax.
Peugeot, cel mai mare producator auto francez si al doilea din Europa, spera sa ajunga la o marja de profit operational de 2% din vanzari pana in anul 2018 si tinteste o profitabilitate de 5% in perioada 2019-2023, a declarat luni directorul general al companiei, Carlos Tavares, care a prezentat noua strategie.
Tavares (55 de ani) a devenit CEO la Peugeot la finele lunii martie si va fi resposabil de reorganizarea companiei, care a acumulat pierderi nete de peste 7,5 miliarde euro in ultimii doi ani si jumatate.
Noua strategie se bazeaza pe reducerea numarului de modele produse la 26, de la 45 in prezent, precum si pe extinderea agresiva pe piete din afara Europei, finantata partial prin planul de recapitalizare in urma caruia compania va fi controlata de statul francez, compania chineza de stat Dongfeng Motor si familia Peugeot.
Dongfen si guvernul francez vor contribui cu parti aproximativ egale la o majorare de capital de 3 miliarde euro, preluand in schimb cate 14% din actiunile Peugeot, potrivit unui acord anuntat in luna februarie. Familia Peugeot va detine, dupa operatiune, 14% din titluri, fata de 25,5% in prezent.
Tavares a fost, pana anul trecut, director de operatiuni la Renault, principalul concurent al Peugeot.
“Grupul va continua sa repozitioneze cele trei marci, clarificand gama de modele. Reducerea numarului de modele va permite companiei sa acopere mai bine piata si sa imbunatateasca marjele de profit prin tintirea celor mai profitabile segmente”, se arata intr-un comunicat transmis luni de Peugeot, care se refera la marcile Peugeot, Citroen si DS.
Peugeot a fost una dintre princnipalele victime ale crizei economice din Europa, unde vanzarile de automobile au scazut in ultimii sase ani si au ajuns la minimul ultimilor …

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *