Planul Comisiei Europene pentru relocarea refugiatilor: Romania primeste 4.646 de imigranti IN PLUS

Romania va primi 4.646 de imigranti, potrivit unui plan de urgenta al Comisiei?Europeana, publicat pe site-ul sau,?pentru relocarea a 120.000 de imigranti, pe parcursul a doi ani.?
Citeste si:?Presedintele CE anunta noul plan de redistribuire a imigrantilor: Tarile trebuie obligate sa primeasca refugiati
Astfel, Comisia propune relocarea a 120.000 de oameni care au nevoie de protectie internationala din Italia (15.600), Grecia (50.400) si Ungaria (54.000).?
Relocarea este obligatorie si se face pe baza unor criterii obiective si cuantificabile, sustine CE. Astfel va conta: 40 %-?marimea populatiei, 40% PIB-ul tarii, 10% numarul aplicatiilor de azil din trecut si 10% rata somajului.?
Acest plan este in plus fata de relocarea a 40.000 de oameni, plan propus in mai, din Italia si Grecia catre alte tari. Astfel, totalul este de 160.000.?
De asemenea, intrucat in mai CE a propus ca Romania sa primeasca?1.705 imigranti, iar acest nou plan aditional prevede ca tara noastra sa primeasca?4.646?de imigranti, atunci, in total in Romania ar trebui sa ajunga 6.351 de oameni.?
Masurile Comisiei Europene pentru gestionarea crizei refugiatilor:
1. Relocarea a 120.000 de refugiati care au ajuns in Italia, Grecia si Ungaria pe teritoriul altor state europene.?
2. Formarea unui mecanism de relocare pentru toate statele Uniunii. CE a propus formarea unui structuri de solidaritate care poate fi folosita in orice moment de Comisie pentru a ajuta un stat membru al UE care se afla intr-o situatie de criza din cauza fluxului de refugiati. Aceasta masura are si o clauza temporara de solidaritate care prevede ca, daca, din cauza unor motive obiective precum un dezastru natural, o tara membra UE nu poate participa la decizia de relocare, trebuie sa faca o contributie financiara de 0,002 % din PIB catre bugetul UE. Comisia va analiza si va decide dacaa motivele enuntate de respectiva tara sunt suficient de solide inca sa fie exceptata de la planul de relocare.?
3. Formarea unei liste de tari sigure de origine a refugiatilor.?Comisia Europeana propune formarea unei?liste?a tarilor care sunt considerate “sigure” si din care nu vor fi acceptate refugiati.?Lista a fost intocmita pe baza Agendei Europene Privind Migratia …

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *