Ponta, copilot intr-un zbor cu un avion F-16

de Pacala Dana – Mediafax, Vasile Magradean Publicat la: 17.04.2014 11:59 Ultima actualizare: 17.04.2014 12:00

Premierul Victor Ponta participa, joi, la Baza 71 Aeriana din Campia Turzii, la un zbor cu un avion american F-16 cu dubla comanda, el fiind copilot si sosind pe pista imbracat in uniforma de pilot al Fortelor Aeriene Romane si primind instructiuni pentru zbor.

Victor Ponta a ajuns, joi dimineata, la Baza 71 Aeriana din Campia Turzii, pentru a participa la Ziua Distinsilor Vizitatori, care are loc in ultima zi a exercitiului romano-american Dacian Viper 2014, transmite corespondentul MEDIAFAX.
El a venit insotit de ministrul Apararii, Mircea Dusa, ministrul de Interne, Gabriel Oprea, si de presedintele Senatului, Calin Popescu Tariceanu.

La Baza 71 Aeriana din Campia Turzii se afla si autoritati locale, precum si prefectul de Cluj, Gheorghe Ioan Vuscan.
Premierul a ajuns pe pista cu o masina, fiind imbracat in uniforma de pilot al Fortelor Aeriene Romane si s-a indreptat spre un avion F-16. Avionul este unul cu dubla comanda si va fi pilotat de un pilot american, iar premierul va sta pe locul din spate, fiind copilot.
Reprezentantii Bazei au afirmat ca premierul Victor Ponta a facut inainte cateva teste medicale, pentru a putea urca in cabina avionului american, si a primit instructiuni legate de zbor si de comunicarea cu pilotul.
La ora transmiterii acestei stiri, avionul a decolat, zborul urmand sa dureze aproximativ o jumatate de ora.
Ceilalti oficiali care il insotesc pe Ponta, alaturi de insarcinatul cu afaceri ad interim al SUA in Romania, Duane Butcher, au asteaptat pe pista cat timp …

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *