Ponta: Nu se mai poate ca toate afacerile Metrorex sa fie intermediate de firma-sindicat, …

Guvernul va relua dialogul cu sindicalistii de la Metrorex si va incerca sa rezolve acele revendicari care pot fi acceptate, dar nu va mai fi de acord ca toate afacerile metroului sa fie intermediate de firma sindicatului, a afirmat premierul Victor Ponta, conform Mediafax.
El a cerut atat ministrului Transporturilor, cat si ministrului Muncii si ministrului delegat pentru Buget sa discute din nou cu sindicalistii de la Metrorex, miercuri, dupa sedinta de guvern.
“Ei voi salarii mai mari, noi platim 800 de milioane subventii de la toti cetatenii Romaniei pentru metrou. Ce se poate face, facem, dar in acelasi timp nu se mai pot face toate afacerile metroului prin firma-sindicat. Asta nu se mai poate si, daca asta e supararea, pe asta nu o putem indrepta. Firma sindicatului care intermediaza toate activitatile metroului, asta nu se mai poate. Sa le spuneti si din partea mea, eu le-am spus direct, s-au suparat pe mine, sa se supere si pe dumneavoastra, dar cred ca trebuie sa punem punct”, a spus Ponta ministrilor in sedinta de guvern.
Peste 3.000 de sindicalisti au plecat in mars din Piata Victoriei, pe traseul Calea Victoriei – Podul Natiunile Unite – Bulevardul Natiunile Unite – Bulevardul Libertatii, pana in Piata Constitutiei, intr-un protest organizat de Federatia Sindicatelor din Transporturi, Transloc si Servicii Publice “ATU – Romania”.
Protestul are loc la o zi dupa greva de avertisment de la metrou. Angajatii de la metrou au oprit activitatea marti dimineata, intre orele 04.00 si 06.00.
Citeste si?Peste 3.000 de sindicalisti au plecat in mars din Piata Victoriei spre Piata Constitutiei
Sindicalistii cer modificarea legislatiei sociale in vigoare si reclama imposibilitatea negocierii …

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *