Ponta: Parlamentul poate sa ma demita pe mine sau sa-l suspende pe Basescu, “la o adica”

de Liviu Dadacus Postat la: 25.06.2012 14:29 Ultima actualizare: 25.06.2012 14:30

Mediafax Foto/Silviu Matei
Victor Ponta a declarat, luni, ca motivul pentru care s-a adresat Parlamentului privind reprezentarea la Bruxelles a constat in dorinta de a nu crea senzatia ca exista un conflict presedinte-premier, el precizand ca Legislativul poate sa-l demita pe el sau sa-l suspende pe presedinte, “la o adica”.
Intrebat daca va merge in mod sigur la Consiliul European, indiferent de discutiile pe care le va mai purta cu presedintele Basescu, Ponta a subliniat existenta declaratiei Parlamentului in acest sens.
“Exista o declaratie a Parlamentului. Din acest motiv eu m-am adresat Parlamentului Romaniei, pentru ca nu am dorit nici atunci si nu doresc nici acum sa cream senzatia ca e doar un conflict intre presedinte si primul-ministru. Am dorit, pana la urma, sa avem Parlamentul, cel care poate fie sa ma demita pe mine prin motiune de cenzura, fie sa-l suspende pe presedinte, la o adica”, a spus Ponta.
El a aratat, in al doilea rand, ca la acest Consiliu European se vor discuta subiecte referitoare la propunerile de crestere economica si creare de locuri de munca si la bugetul UE 2014-2020.
“Cred ca e in interesul Romaniei ca Guvernul care va pune in practica aceste masuri sa fie reprezentat la aceste discutii. Cred ca e in interesul Guvernului de a avea un mandat practic si de la Parlament, si de la presedintele Romaniei, …

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *