Pot sa fac sport cat alaptez?

Daca ti-ai propus sa faci miscare pentru a topi kilogramele acumulate in timpul sarcinii, nu e nevoie sa astepti pana cand bebelusul e intarcat ca sa te poti apuca de antrenamente. Poti face exercitii fizice inca de pe acum: nu vor interfera in niciun fel cu alaptatul, mai ales daca nu te fortezi si nu exagerezi cu intensitatea lor. Secretul este sa ai rabdare si sa incepi usor.
Exercitiile fizice facute cu moderatie te pot ajuta sa slabesti si nu iti vor afecta deloc lactatia. Nu trebuie decat sa fii atenta la hidratare si sa te alimentezi corect – nu te poti apuca de dieta cat alaptezi, pentru ca atat organismul tau, cat si bebelusul au nevoie sa te hranesti bine in perioada asta.

Incepe cu exercitii de intensitate redusa

Dupa cum iti poate spune si un consultant de lactatie, nu exista studii care sa demonstreze ca exercitiile fizice mai intense afecteaza negativ productia de lapte. Aceasta variaza de la caz la caz – exista mamici care au fost foarte active inainte de sarcina (unele chiar atlete de performanta) si au lapte din belsug desi continua …

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *