Presedintele Klaus Iohannis a acceptat propunerea PSD. Seful statului l-a desemnat pe Sorin Grindeanu pentru formarea noului Guvern. Numele vehiculate pentru noul Executiv

spot_img

Știri din aceeași categorie

DISTRIBUIE!

Presedintele Romaniei, Klaus Iohannis, a semnat, vineri, decretul privind desemnarea lui Sorin Mihai Grindeanu in calitate de candidat la functia de prim-ministru, pentru a cere votul de incredere al Parlamentului asupra programului si listei noului Guvern, potrivit art. 103 alin. (2) din Constitutia Romaniei, republicata”, a anuntat Administratia Prezidentiala, intr-un comunicat de presa.?
Sorin Grindeanu are la dispozitie 10 zile pentru a-si alege ministrii si a se prezenta cu formula noului cabinet in fata Parlamentului pentru votul de investitura.
Citeste si?cum comenteaza liderii politici?decizia lui Iohannis de a-l desemna ca premier pe Grindeanu:?
Prima reactie a lui Victor Ponta dupa desemnarea lui Sorin Grindeanu in functia de premier: Mult succes, Sorin

Citeste si opinii la cald pe Lista numelor vehiculate pentru noul Cabinet?
* Ministerul de Interne -? Georgian Pop, presedintele Comisiei SRI
* Ministerul Apararii? – Gabriel Vlase – fost presedinte al Comisiei?
*Ministerul Dezvoltarii Regionale – Lia Olguta Vasilescu sau Marcel Ciolacu
*Ministerul Economiei – Mihai Tudose, care a mai detinut portoliul in Guvernul Ponta?
*Ministerul Fondurilor Europene – Marius Nica sau Ana Birchall
*Ministerul Muncii – Rovana Plumb
*Ministerul Transporturilor – Mihai Fifor, presedintele Consiliului National al PSD
*Ministerul de Externe – Bogdan Aurescu, fost ministru in Guvernul Ponta, George Ciamba, fost ambasador.
*Ministerul Justitiei – Robert Cazanciuc (fost ministru in Guvernul Ponta), Florin Iordache (fostul presedinte al Camerei), Corneliu Birsan (fost judecator la CEDO), Flavius Baias (avocat)
*Ministerul Sanatatii – Florian Popa, provenit din sistemul sanitar?
*Ministerul Agriculturii – Daniel Constantin (ALDE), Paul Stanescu (PSD), sau Daniel Botanoiu, un apropiat al lui Stanescu
* Ministerul Mediului – Gratiela Gavrilescu (ALDE ) sau Daniel Constantin (ALDE)
*Ministerul Educatiei – Sorin Cimpeanu (ALDE) sau Mihnea Costoiu (PSD), in functie de rezultatul negocierilor PSD-ALDE
*Ministerul Energiei – Andrei Gerea (ALDE), fost ministru al Economiei
*Relatia cu Parlamentul – Eugen Nicolicea
*Ministerul Culturii -?Ionut Vulpescu / Daniel Barbu (ALDE)
Citeste si:?Raport al Curtii de Conturi: Milioanele de euro pierdute de Grindeanu ca ministru al Comunicatiilor
Mai multe abateri ale Ministerului Comunicatiilor au produs prejudicii de peste 3.500.000 de euro in anul 2015, cand ministerul a fost condus de Sorin Grindeanu, reiese dintr-un raport al Curtii de Conturi.
Cine este Sorin Grindeanu, actualul sef al CJ Timis si fost deputat
Sorin Grindeanu s-a nascut in data de 5 decembrie 1973, in Caransebes, este casatorit si are doi copii. In anul 1992, a absolvit Liceul Traian Doda din Caransebes, iar in anul 1997 a absolvit Facultatea de Matematica din cadrul Universitatii de Vest din Timisoara. Si-a inceput activitatea profesionala in anul 1998 cand, pentru doi ani, a ocupat postul de preparator la Facultatea de Sociologie si Psihologie din cadrul Universitatii de Vest din Timisoara. In perioada 2000 – 2001 a fost asistent la aceeasi facultate. ??
Din luna noiembrie 2001 si pana in 2014 a fost director la Directia pentru Tineret si Sport a judetului Timis. Din anul 2005, timp de trei ani a muncit in domeniul privat, iar din anul 2008 pana in 2012 a devenit viceprimar al municipiului Timisoara. In anul 2012, la alegerile parlamentare a fost ales deputat de Timisoara, insa a demisionat din Parlament in 29 iunie 2016, cand a castigat alegerile locale si a fost ales presedinte al Consiliului Judetean Timis, functie pe care o ocupa in prezent.?
Citeste si:?Presa locala: Presedintele onofiric al PSD, Ion Iliescu, ar fi influentat propunerea lui Sorin Grindeanu ca premier. Ce legatura ar avea seful CJ Timis cu lumea serviciilor secrete
Premierul propus de PSD, Sorin Grindeanu, ar beneficia de lobby deosebit de puternic in interiorul partidului, cat si in zona serviciilor secrete, ceea ce l-ar putea determina pe presedintele Klaus Iohannis sa il desemneze la sefia Executivului, potrivit Impact Press, care citeaza ?surse importante de pe langa Palatul Cotroceni.
In perioada decembrie 2014 – noiembrie 2015, Sorin Grindeanu a ocupat pozitia de ministru pentru Societatea Informationala, in Guvernul Ponta.?
In anul 1996 s-a inscris in PDSR, care ulterior a devenit PSD, ocupand mai multe functii. Din anul 1998, pana in 2001 a fost vicepresedinte la organizatia de tineret a PSD Timis, din 2002 a fost membru in Biroul Executiv judetean al PSD Timis si membru in Consiliul National al TSD. In anul 2003 a fost ales presedinte executiv al PSD Timis, iar in 2005 a fost ales presedinte al PSD Timisoara si primvicepresedinte al PSD Timis.????In anul 2015 el a fost ales presedintele PSD Timis, functie pe care o ocupa si in prezent.?
??Potrivit declaratiei sale de avere, Sorin Grindeanu are, impreuna cu sotia sa, Mihaela, doua terenuri intravilane, unul in comuna Giroc cumparat in anul 2005, de 503 mp, si un altul cumparat in anul 2011, de 270 mp, in Timisoara. Sotia lui Grindeanu mai detine un teren intravilan de 2,8 ha in comuna Banloc din judetul Timis. Familia …

spot_imgspot_img