Pretul energiei electrice pentru populatie va scadea cu 1,9% in medie, de la 1 ianuarie

spot_img

Știri din aceeași categorie

DISTRIBUIE!

ANRE a aprobat, pe 20 decembrie, o reducere cu 5,81% a contributiei pentru cogenerarea de inalta eficienta incepand cu 1 ianuarie 2017, la nivelul de 13,01 lei/MWh, scrie Agerpres.
De asemenea, Comitetul de reglementare al ANRE a redus cu 1,6% in medie tarifele de tip Componenta de piata concurentiala (CPC), care vor fi aplicate de furnizorii de ultima instanta de la 1 ianuarie.
„Luand in considerare reducerea cu 6,47% a tarifelor reglementate la energia electrica aplicate clientilor casnici, precum si cresterea procentului de dereglementare la 80% in semestrul I al anului 2017, conform calendarului de eliminare a?preturilor reglementate la energia electrica convenit prin Foaia de parcurs din cadrul Memorandumului de Intelegere semnat cu organismele europene si internationale, estimam o scadere, per ansamblu, cu circa 1,9% fata de anul 2016, a pretului mediu al energiei electrice furnizate clientilor casnici incepand cu data de 01.01.2017”, se arata intr-un comunicat al ANRE remis pe 20 decembrie.
Tot de la 1 ianuarie, tarifele de distributie a energiei se vor reduce cu valori cuprinse intre 3,8% si 9,4%, in functie de fiecare operator in parte.
Energia electrica pentru consumatorii casnici …

spot_imgspot_img