Primele semne de sarcina sau diferenta dintre medicina si presupuneri

0
1

Printre primele semne de sarcina enumeram:

1. Sensibilitatea sanilor

Dupa ce ovulul este fecundat, corpul incepe sa secrete mai mult progesteron, precum si hormonul sarcinii – gonadotropina, cunoscut si sub numele de hCG. Acesti hormoni cauzeaza mai multe schimbari in organism, una dintre ele fiind o sensibilitate ridicata a sanilor: sanii se umfla, ii simti mai plini si mai grei si apare chiar si durerea la atingerea sfarcurilor. In acelasi timp, tuberculii lui Montgomery, glandele sebacee din jurul areolei, devin mai proeminenti.

2. Crampele

Durerile pe care le vei simti la nivelul abdomenului seamana cu crampele menstruale, insa cauza lor este diferita, in sarcina ele fiind provocate de implantarea ovulului in peretele uterului, proces numit nidatie. Uterul se contracta pentru a se pregati de toate schimbarile care vor avea loc in urmatoarele 9 luni, asa ca vei resimti dureri abdominale.

3. Sangerarea vaginala (spotting-ul)

Multe femei confunda aceste sangerari cu apropierea menstruatiei, insa de fapt acesta este unul dintre primele simptome de sarcina: ovulul fertilizat patrunde in captuseala uterului. Nu toate femeile prezinta acest simptom, iar in cazul celor care il au, el poate aparea in mod diferit; poate fi vorba de scurgeri rozalii sau maronii, sau poate fi chiar o sangerare mai abundenta, putand fi confundata chiar cu menstruatia.

4. Oboseala

Iti doresti un copil, dar pare ca iarasi ti-a venit menstuatia? Daca sangerarea este mai mica decat de obicei poate fi vorba despre nidatie – implantarea ovulului fertilizat. Afla daca ai putea fi insarcinata!

Extenuarea si oboseala pot aparea foarte devreme in timpul sarcinii, imediat dupa fecundare. Acest lucru se intampla din cauza progesteronului, insa si din cauza ca organismul incepe sa dezvolte bebelusul chiar si dupa doar 2 saptamani de cand ovulul a fost fecundat. Aceasta oboseala o vei resimti mai mult in primul trimestru de sarcina, ulterior starea ta va reveni la normal.

Oricum ar fi, semnele de sarcina sunt multe. Citeste articolul complet pe copilul.ro!

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here