Primii 37 de pacienti libieni care vor fi tratati in spitalele din Bucuresti, adusi joi seara.

Primii 37 de pacienti din Libia, cu insotitorii acestora si cu medici libieni, sunt adusi, joi seara, cu o aeronava pe Aeroportul Otopeni, de unde vor fi preluati de ambulante si transportati la mai multe spitale din Capitala, a anuntat Ministerul Sanatatii, potrivit Mediafax.
“In aceasta seara, un transport aerian cu 37 de pacienti din Libia, insotitorii acestora si medici libieni va ateriza pe Aeroportul International “Henri Coanda” Otopeni. In functie de evaluarea si triajul pacientilor, care s-a efectuat la Tripoli, acestia vor fi indrumati pentru tratament in mai multe unitati sanitare din Bucuresti. Pentru a respecta drepturile pacientilor, la cererea acestora, reprezentantii mass-media nu vor avea acces pe terminalul Otopeni si nici in incinta unitatilor sanitare care vor prelua pacientii”, a precizat Ministerul sanatatii intr-un comunicat de presa remis, joi, agentiei MEDIAFAX.
O echipa mixta a Ministerului Sanatatii si a Ministerului Afacerilor Externe, compusa dintr-un reprezentat MAE si cinci medici romani, s-a deplasat, in perioada 26-29 decembrie 2011, la Tripoli, pentru a stabili, cu sprijinul Ambasadei Romaniei, termenii acordarii de ajutor umanitar Libiei. Delegatia a fost condusa …

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *