Primul Porsche hibrid

spot_img

Știri din aceeași categorie

DISTRIBUIE!

Porsche a prezentat primele fotografii oficiale cu noua varianta hibrida a modelului Cayenne. Pentru prima data se poata spune ca aceasta versiune de motorizare pe noul Cayenne este completa. Spunem asta datorita faptului ca acest sistem hibrid este conceput din start sa fie amplasat in spatele motorului pe benzina. Aceasta se traduce si printr-o mai buna distribuire a greutatii partii mecanice intre cele doua punti motoare.

De asemenea, compelxitatea transmisiei motorului electric faciliteaza performante superioare celorlalte modele hibride de pe piata. Acceleratiile sunt si ele mai bune.

Sistemul care coordoneaza functionarea optima a celor doua motoare si legatura acestora cu bateria este indeplinit de catre Hybrid Manager. Acesta este un sistem electronic care vecgheaza tot timpul asupra a mai bine de 20.000 de parametrii ai masinii. Drept comparatie un automobil normal are un calculator care controleaza doar 6.000 de parametrii.

Pentru a face din aceasta masina un SUV verde, Porsche a dorit ca noul Cayenne Hybrid sa afiseze un consum de carburant inferior modelelor normale. Astfel, inginerii germani au reusit sa modifice pompa de servodirectie, sistemul de climatizare dar si pompa de ulei.

Noua asistare a directiei implementeaza pentru prima data sistemul electro-servoasistat.

spot_imgspot_img