Problemele de incompetenta din lumea politica

spot_img

Știri din aceeași categorie

DISTRIBUIE!

Basescu: ?Vosganian nu si-a rezolvat problema de incompetenta?. ?Ministrul educatiei a ramas corigent la constructii?.
Dupa 1989, una dintre cele mai grave probleme ale Romaniei a fost incompetenta. Competenta insasi era intoarsa pe dos. Ca sa fii ?competent? trebuia sa ai, inainte de ?89, musai, un carnet de Partid Comunist sau sa fi semnat un angajament la Securitate. De regula, ticalosul si delatorul cel mai mare era seful cel mai mare.

Dupa 1989, s-a schimbat regimul, s-a schimbat contextul, dar oamenii au ramas aceiasi, iar ?sefii? Romaniei au fost selectati din aceeasi zona de ?competenta?. Securistii si fostii comunisti, carora Romania le datora deceniile de suferinta din perioada comunista, au ajuns ?sefi? si dupa 1989. Astfel, tot ei sunt autorii celei mai slabe performante europene din anii ?90. Si astazi, mai rar ca inainte e adevarat, unii dintre acesti impostori continua sa fie sefi si impart ?competenta?. Esti la mine in partid, esti competent. Nu esti la mine in partid, esti incompetent. Ma lauzi? Esti competent. Nu ma lauzi? Nu esti competent. Ce simplu e, nu-i asa? Ca Romania se dezvolta, ca are cel mai mare ritm de crestere economica din Uniunea Europeana, ca veniturile bugetare s-au triplat aproape in 3 ani, ca inflatia a scazut la 4%, ca lefurile cresc intr-un ritm de aproape 20% pe an, ca pensiile se dubleaza practic in acelasi interval, ca sunt in sfarsit bani pentru educatie si sanatate, ca se construiesc in sfarsit si se repara scolile, spitalele, drumurile, nu conteaza. Nu esti la mine in partid, n-o sa-ti rezolvi niciodata problema de incompetenta.

Ce-i drept, competenta isi reintra incet in drepturi. Societatea liberala, capitalista, isi exerseaza din ce in ce mai mult criteriile de selectie care au la baza competenta adevarata, lipsita de impostura. Cazurile in care un ?sef? vine sa-si dea examenul pentru ?brevetul de navigatie? prin lume, iar examinatorii il trec magna cum laudae, neavand nici macar curajul sa-l examineze, vor fi din ce in ce mai putine. Iar admiratia pentru cei care au succes suplinindu-si incompetenta cu pile, profitand de relatii, pozitii si conjuncturi, ne va deveni, probabil, straina la un moment dat.

spot_imgspot_img