Red Bull Flugtag – Ziua Zborului pe Dambovita

Red Bull Flugtag - Ziua Zborului pe Dambovita

Bucurestenii cu chef de distractie au avut, ieri, ocazia sa simta pe propria piele efectele unui eveniment de talia “Red Bull Flugtag – Ziua Zborului”.

Cei aproape 50.000 de spectatori care au vizitat “Muzeul Aerului” din Piata Unirii s-au amuzat la priveliștea colorata a masinariilor ce aveau pretentia ca sunt… avioane. Dambovita a fost, ieri, mai limpede si mai curata ca niciodata, pentru ca organizatorii s-au chinuit s-o goleasca de gunoaie.

Si cum vremea a fost minunata, pilotii masinilor cu pretentie de avion, nu s-au temut de intrarea la apa și au facut cu placere plonjoane de pe rampa inalta de sase metri. Editia 2007 a debutat, s-ar spune, cu dreptul, prima echipa, “Jailbird”, dupa o lansare in forta, prabusindu-se, gratios, in apa.

Au fost multe aparate care n-au reusit nici macar sa se lanseze de pe rampa, ele dezintegrandu-se in timpul lansarii, dar au fost si echipe care, prin momentul lor de prezentare, au reusit sa obtina nota maxima din partea unui juriu cateodata exigent, cateodata generos, dar cat mai obiectiv. Nota finala a fost calculata in functie de impresia pe care echipele au lasat-o juriului, distanta parcursa in zbor si aplauzele spectatorilor. Echipele “Poseidon Pestosu” si “Flying Pig” au obtinut nota maxima din partea juriului, iar cea mai mica nota a fost acordata “ZborBand”.

La finalul concursului, locul intai a fost ocupat de echipa “Goose Riders”, iar locul doi le-a revenit pilotilor de la “Poseidon Pestosu”, iar pe locul trei s-a clasat echipa “Strumful Aviator”. Cele trei echipe isi vor lua zborul, anul viitor, spre Budapesta, la Red Bull Air Race 2008.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *