Procurorii germani cer extradarea lui Carles Puigdemont in Spania. Fostul lider catalan vrea ca tara sa sa-si retraga acuzatiile

spot_img

Știri din aceeași categorie

DISTRIBUIE!

In cererea de 85 de pagini, Charles Puigdemont a negat acuzatiile aduse, argumentand ca nu a existat „niciun fel de violenta” in ziua de 1 octombrie 2017, data la care 90% dintre catalani s-au pronuntat in favoarea independentei fata de Spania in cadrul referendumului din 1 octombrie. Cererea lui Puigdemont ii mentioneaza si pe Clara Ponsati si Lluis Puig.
Carles Puigdemont se afla in detentie in orasul Neumünster din landul Schleswig-Holstein, situat in nordul Germaniei, unde a fost arestat pe 25 martie in timp ce se intorcea din Finlanda in Belgia, tara in care s-a refugiat la sfarsitul lui octombrie 2017, anticipand punerea lui sub urmarire penala de catre justitia spaniola pentru rebeliune si secesiune.

Procurorul general al landului Schleswig-Holstein a recunoscut validitatea celor doua capete de acuzare formulate de Madrid, dar decizia finala va trebui sa fie luata de instanta germana competenta in zilele urmatoare.

La 23 martie, Curtea Suprema …

spot_imgspot_img