Prognoza: Perspectivele economice ale Romaniei pe 6 luni s-au inrautatit

Perceptia expertilor financiari referitoare la situatia economica actuala a Romaniei s-a imbunatatit in septembrie fata de august, insa asteptarile privind evolutia pentru urmatoarele sase luni s-au redus considerabil, Romania fiind devansata de Austria in topul statelor din Europa Centrala si de Est.

Indicele care masoara perceptia analistilor financiari privind evolutia economiei romanesti in urmatoarele sase luni a scazut in septembrie la 29,1 puncte, de la 50 puncte in luna anterioara, potrivit unui sondaj intocmit de institutul german de cercetare ZEW, in colaborare cu grupul bancar austriac Erste.
Cu un scor de 31,8 puncte (o scadere de 7,1 puncte fata de luna august), Austria a devansat Romania in privinta asteptarilor analistilor asupra evolutiei economiei pe termen scurt. Pe locul al treilea se situeaza Croatia, cu 28,5 de puncte.
In ceea ce priveste perceptia expertilor financiari asupra starii actuale a economiei, Romania a ramas pe pozitia a patra in regiune, cu un scor de 29,2 puncte, in pofida unei cresteri de 9,2 puncte in septembrie.
Cehia este tara cu cea mai buna situatie economica din regiune, cu un scor de 53,8 puncte, urmata de Polonia (40 puncte) si Slovacia (32 puncte), scrie Profit.ro.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *