WinnerBus, autocare asamblate in China pentru Romania

WinnerBus, autocare asamblate in China pentru Romania

Targul de turism al Romaniei, desfasurat intre 18 si 21 octomabrie la Romexpo a gazduit, printre ofertele agentiilor de turism si ale hotelierilor si o expozitie de autocare. Pe langa marcile europene, binecunoscute, MAN, Scania sau Setra s-a aflat expus autocarul Winner Bus, produs in China.

Vehiculul se inscrie ca design in stilul “european”, asa cum orice masina facuta in China are la baza linii estetice Europene. Interesant este faptul ca subansamblele din care este construit Winner Bus sunt produse de firme europene si importate in China. Cu toate acestea, autocarul vine pe piata cu preturi competitive, cu mult sub cele ale concurentei occidentale.

“Geniul chinezilor in obtinerea preturilor atat de mici consta in organizarea liniei de asamblare”, a declarat Eduard Trandafir, importatorul autocarelor. Acesta a mai adaugat ca “autocarele Winner Bus sunt asamblate in fabrici din Tara Marelui Zid, iar componentele sunt produse de ZF, Cummins, Sachs sau Thermo King, iar o dovada a calitatii este garantia de doi ani, fara limita de km, pe care o acordam acestui produs”.

Unul din punctele tari ale autocarelelor WinnerBus este faptul ca din punct de vedere al clasificarii se incadreaza la 4 stele, lucru important pentru toate companiile de transport incepand cu anul viitor, cand legislatia in vigoare “premiaza” transportatorii atenti la acest detaliu.

Tot pachetul, configurat pentru transportul a 49 de persoane, este vandut la preturi cu pana la 40 de procente mai mici decat produse similare care poarta branduri europene pe grila fata.

Date tehnice:

Motor – Cummins ISLe 400 CP, Euro4
Transmisie – ZF, 8+1 trepte
Suspensii / Punti ? ZF (fata si spate) cu perne de aer si amortizoare telescopice
Frane ? Wabco ABS cu discuri fata si spate
A/C Thermo King

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *