Raidurile aeriene care au lovit Alepul au ucis cel putin 26 de persoane chiar in timpul Consiliului de Securitate ONU

Activistii sirieni au anuntat ca cel putin 26 de civili si-au pierdut viata in ultimele raiduri aeriene ale fortelor guvernamentale, care au zguduit cartierele rebele ale metropolei Alep chiar in timpul desfasurarii reuniunii de urgenta a Consiliului de Securitate al Natiunilor Unite, convocata de statele occidentale cu scopul de a cere oprirea sangeroasei ofensive din metropola siriana, transmite AP, preluata de News.ro.
Statele Unite, Marea Britanie si Franta au aruncat vina asupra Moscovei pentru sustinerea sangeroasei ofensive a fortelor guvernamentale asupra cartierelor rebele ale metropolei Alep. Emisarul Staffan de Mistura a sustinut ca luptele din metropola siriana sunt cele mai sangeroase din ultimii cinci ani ai razboiului civil.
In timp ce ofensiva fortelor guvernamentale siriene a intrat in cea de-a patra zi consecutiva, lucratorii medicali si autoritatile locale au atras atentia asupra raidurilor aeriene din cartierele estice ale Alepului.
Observatorul Sirian pentru Drepturile Omului a precizat ca 26 de civili si-au pierdut viata in raidurile aeriene care au lovit metropola in jurul orei locale 19.30, iar bilantul ar putea sa creasca in urmatoarele ore. Intre timp, un reprezentant al “Castilor Albe” a explicat ca pana la 43 de persoane au murit in ultimele raiduri.
Putinele spitalele siriene sunt depasite de numarul mare al victimelor, iar lucratorii medicali se asteapta ca mai multi raniti sa moara ca urmare a lipsei tratamentului.
“Nu …

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *