Rechizitoriu DNA: Campania PNL, finantata din MITA primita de George Scutaru. Materialele electorale, cumparate din China

Fostul consilier prezidential George Scutaru, trimit in judecata pentru spalare de bani, ar fi?finantat ilegal campania electorala a PNL din anul 2008 cu materiale promotionale pe care le-a cumparat?din China, potrivit rechizitoriului DNA.?
Mai mult, procurorii sustin ca Scutaru a spalat banii printr-o firma detinuta de el.?
George Scutaru si Dan Motreanu, vicepresedinte al Camerei Deputatilor, au fost trimisi luni in judecata de DNA, fiind acuzati de spalare de bani, intr-un dosar privind mita pentru finantarea campaniei electorale.
Procurorii DNA sustin ca, in?2008, presedintele CJ Buzau, Cristinel Bigiu (denuntator in dosar), a primit 700.000 de euro mita de la primarul din Jilava, Adrian Mladin. In schimbul banilor, Bigiu trebuie sa il sprijine pe primar?in demersurile de punere in posesie cu suprafete de teren aflate pe raza municipiului Buzau.
Banii au fost impartiti de Cristinel Bigiu cu George Scutaru (deputat si presedinte al organizatiei PNL Buzau la acea vreme), care a primit suma de 170.000 euro, si Dan Motreanu (secretar general al PNL si deputat de Calarasi), care a luat 250.000 de euro, sumele fiind destinate pentru finantarea campaniei electorale din 2008 (alegeri locale si generale) a candidatilor PNL.?
Procurorii DNA arata ca George Scutaru ar fi folosit cei 170.000 de euro pentru a cumpara prin firma sa, SC Quick Monitoring Media QMM SRL, materialele electorale de la SC Echo International Industry SRL, detinuta de cetateanul chinez Chen Lidong.
Firma cetateanului chinez i-a furnizat lui George Scutaru articole de imbracaminte aduse din China, inscriptionate cu sigla PNL, respectiv tricouri cu maneca lunga, jachete de iarna, caciuli si sorturi.
Inscriptionarea materialelor cu sigla PNL a fost facuta in China iar lotul de marfa a fost livrat in containere, prin portul Constanta.
Procurorii mai noteaza ca George Scutaru s-ar fi folosit SC Quick Monitoring Media QMM SRL, care avea ca obiect de activitate principal “monitorizare presa”, pentru a finanta ilegal campania electorala a PNL din 2008, prin incheierea de contracte fictive si efectuarea unor operatiuni bancare succesive.
De asemenea, procurorii declara ca liderii unor partide politice din Romania urmaresc obtinerea de sume de bani …

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *