Romania este in Top 10 al productiei europene de automobile. Cum arata clasamentul pe 2017

spot_img

Știri din aceeași categorie

DISTRIBUIE!

La nivel mondial se produc anual peste 80 de milioane de automobile, cifra care nu include autovehiculele comerciale. La nivelul Uniunii Europene, pe primul loc in top se afla Germania, care a produs anul trecut 5,64 de milioane de masini, in scadere de la 5,74 de milioane in 2016, potrivit cifrelor obtinute de autovit.ro.
Cu cei mai multi producatori locali, printre care Audi, BMW, Mercedes-Benz, Opel, Volkswagen, dar si cu locatiile de productie ale celor de la Ford, Germania produce mai mult decat dublu fata de urmatoare tara din clasament. Locul doi este ocupat de Spania, oarecum surprinzator, in fata Frantei. Spaniolii nu se bazeaza doar pe productia celor de la Seat, ci si pe fabricile celor de la Renault sau Ford. Astfel, ei produc 2,29 milioane de masini, in scadere de la 2,35 milioane in 2016.
Citeste si Schimbare de management la Automobile Dacia. Cine este noul director general
Locul al treilea este ocupat de Franta, unde isi au fabricile toti marii constructori locali, respectiv Renault, Peugeot si Citroen. In fabricile acestora s-au produs 1,67 de milioane de masini in 2017, o cifra mai mare decat in 2016 cand s-au produs 1,56 milioane de masini.
Topul tarilor care trec de borna unui milion este continuat de Marea Britanie cu 1,67 milioane si Cehia cu 1,41 milioane. Slovacia a produs in 2017 0,94 milioane de masini, iar pe cea de-a saptea pozitie se situeaza Italia cu 0,74 milioane, urmata de …

spot_imgspot_img