Rusia a luat o decizie radicala. Ce se intampla in cazul avionului MH-17, doborat in Ucraina

Rusia a confirmat joi ca se va opune crearii unui tribunal special pentru judecarea celor responsabili de doborarea avionului Boeing-777 malaezian in estul Ucrainei, transmite AFP citand o declaratie a reprezentantului permanent adjunct al Rusiei la ONU, Petr Ilicev.

Nu este momentul potrivit si este contraproductiv”, a invocat sursa citata, confirmand ca Rusia va incerca sa impiedice adoptarea acestei decizii in Consiliul de Securitate, unde dispune de drept de veto.
Sustinuta de Olanda, tara de unde provin 193 din cele 298 de victime ale accidentului, Malaezia a distribuit miercuri statelor membre ale Consiliului de Securitate al ONU un proiect de rezolutie pentru crearea acestui tribunal special. Textul are la baza capitolul 7 din Carta ONU, care mentioneaza ca statele membre risca sanctiuni internationale daca nu coopereaza deplin cu o asemenea instanta.
In proiect se mai mentioneaza ca tribunalul propus “ar fi un mijloc eficient de garantare a unui proces independent si impartial” si descrie atacul asupra avionului malaezian drept “o amenintare la adresa pacii si securitatii internationale”, astfel ca …

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *