Salariul minim 2019. Ce conditii trebuie sa indeplinesti pentru un minim brut de 2.350 de lei

Salariul diferentiat vizeaza doua situatii – Un salariu minim brut 2.080 lei pentru persoanele ce nu au studii superioare si un minim brut?de?2.350 lei pentru cei care au studii superioare. Totusi, nu toti cei care au studii superioare vor primi salariul minim brut de?2.350. Iata de ce si ce conditii trebuie sa indeplinesti daca aceasta categorie te vizeaza.
Salariu minim brut 2019. Proiectul de majorare a salariului minim brut diferentiat a fost aprobat si publicat in Monitorul Oficial. Astfel ca, de la 1 ianuarie 2019, actul normativ reglementeaza salariul minim brut corespunzator unei luni de munca cu program normal, in medie de 167,333 ore, iar salariul se stabileste diferentiat, astfel:
a) Suma de 2.080 de lei pentru o persoana cu studii medii.b) Suma de 2.350 lei pentru persoanele incadrate in functii ce impun nivel de studii superioare, iar aceste persoane inregistreaza o vechime in campul muncii in domeniul respectiv de minim 1 an.
Salariu minim brut 2019. La a doua categorie exista insa mentiuni, deoarece nu toti cei care au studii superioare se vor incadra in aceasta lege.
Astfel ca, daca o persoana a absolvit o facultate si are o vechime in campul muncii mai mare de 1 an, nu beneficiaza in mod automat de un salariu minim brut de 2.350 lei, daca este incadrata in alta activitate decat domeniul in care a absolvit studiile superioare.
Ca si exemplu, o persoana este inginer, a absolvit Facultatea de Constructii si efectueaza activitate de marketing-clienti, intr-un departament de ofertare. Aici, nu este impus salariul minim majorat.
Cu alte cuvinte, functia prestata trebuie sa impuna obligatia de a avea studii superioare. O alta mentiune este ca salariul minim majorat la 2.350 lei se aplica doar la cei cu functie si studii superioare conforme, dar care au si cel putin un an vechime.
Salariu minim brut 2019. Majorarea salariului minim are efect si asupra celor care muncesc cu ziua. Astfel, dupa majorarea recent adoptata de Guvern a salariului minim, incepand cu 1 ianuarie 2019, lucratorii cu ziua vor beneficia de un tarif mai mare, fata de cel …

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *