Scandal financiar in trupa Voltaj: Liderul Calin Goia, dat in judecata pentru o datorie de 120.000 euro

spot_img

Știri din aceeași categorie

DISTRIBUIE!

Voltaj, una dintre cele mai bine platite trupe din Romania, este tarata intr-un scandal financiar. Liderul, Calin Goia, a fost dat in judecata pentru o datorie de 120.000 de euro. Din punctul sau de vedere nu are nicio datorie, dar directorul companiei are altceva de spus.

O firma de bokeraj din Cluj l-a dat in judecata pe artist pentru a recupera 120 de mii de euro.

Desi initial a spus ca va plati datoriile pe care le are, s-a razgandit. Directorul companiei, insa, sustine ca, in 2007, Calin Goia a imprumutat „in marja” bani de la companie. Adica un client vine cu o suma pe care compania respectiva o completeaza, iar banii sunt folositi pentru a face achizitii la bursa.

Printre acesti investitori in marja, s-a aflat si Calin Goia care a beneficiat de un imprumut de 5 miliarde, cu dobanda specificata in contract semnat, asumat cunoscut de domnia sa de 14% pe an.

Firma Broker S.A. este suspendata de la activitatea de bursa datorita unor practici cam de acelasi gen pe care le incearca acum.

Daca valoarea actiunilor scade sub suma depusa de client, atunci acestia trebuie sa completeze pana la suma initiala. Asa cum i s-a intamplat si lui Calin. Si pentru ca, potrivit directorului companiei, artistul nu si-a platit datoriile, ei au mers mai departe.

„Am inaintat la Curtea de Arbitraj de pe langa Camera de Comert o actiune impotriva dansului in decembrie 2008 si in curand se va judeca cazul”, sustine directorul SSIF Broker S.A.

Daca instanta va da dreptate firmei din Cluj, pe langa suma imprumutata, cantaretul va trebui sa mai plateasca si penalitati de 1% pentru fiecare zi de intarziere. Dar, avand in vedere ca trupa Voltaj a castigat, potrivit presei, numai in 2008 peste jumatate de milion de euro, artistul ar avea de unde sa scoata banii.

spot_imgspot_img