Ungaria, fara drept de vot in institutiile UE

0
1

Propunerea comuna de rezolutie a fost depusa de catre Alianta Progresista a Socialistilor si Democratilor, Alianta Liberalilor si Democratilor pentru Europa, grupul Verzilor si Stanga Unita Europeana (GUE) si a venit imediat dupa decizia Ungariei de a aproba o lege controversata privind inchiderea Universitatii Central Europene din Budapesta.
Potrivit documentului, situatia actuala din Ungaria?”reprezinta un risc evident privind incalcarea valorilor europene, care justifica lansarea procedurii pentru Articolul 7″.?Comisia pentru Libertati Civile, Justitie si Afaceri Interne (LIBE) va elabora un raport privind situatia din Ungaria.
Rezolutia, adoptata cu 393 de voturi pentru, 221 impotriva si 64 de abtineri, arata ca evolutiile observate in Ungaria in ultimii ani reprezinta o?”amenintare sistemica la adresa statului de drept, democratiei si drepturilor fundamentale”.
Articolul 7 din Tratatul Uniunii Europene nu a mai fost invocat niciodata si prevede suspendarea drepturilor de vot ale unui stat membru in Consiliul European.
Parlamentul European solicita guvernului ungar sa suspende modificarile aduse Legii invatamantului superior si …

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here