Sedinta ICCJ in care au fost audiati Victor Ponta si Dan Sova a durat 12 ore. Ei sunt cercetati in dosarul Turceni-Rovinari

0
1

UPDATE 23,50: ?Sedinta de judecata in dosarul Turceni-Rovinari in care sunt cercetati, printre altii, Victor Ponta si Dan Sova, s-a desfasurat vineri pe parcursul a 12 ore, fiind audiate patru persoane, dintre care doi martori protejati. Acestia au dat declaratii in sedinta secreta.
“Nu imi amintesc ca Dan Sova sa se fi implicat in litigiile de la Turceni si Rovinari. (…) Abia in 2011 s-a pus problema de a se face procese verbale confirmative pentru fiecare client, in urma unei discutii cu Dan Sova. Argumentul a fost ca trebuie sa se stie cine se ocupa de fiecare contract, tocmai pentru ca aparusera articole in ziare despre contractele societatii cu CE Rovinari si CE Turceni. (..) Simona Ciurcu s-a ocupat de intocmirea acelor procese verbale in 2011, dupa discutia mea cu Dan Sova”,?a declarat in fata instantei Roxana Enescu, fost asociat in cadrul SCA Sova si Asociatii, informeaza Mediafax.
Fostul premier Victor Ponta si senatorul Dan Sova sunt audiati, vineri, la sediul Inaltei Curti de Casatie si Justitie, pentru un nou termen, in dosarul Turceni-Rovinari. In acelasi dosar va fi audiat?si presedintele PNL, Alina Gorghiu, dupa ce judecatorii instantei supreme au admis cererea facuta de unul dintre avocati, potrivit unor surse judiciare, citate de Mediafax.
Potrivit sursei citate, judecatorii de la Inalta Curte de Casatie si Justitie (ICCJ) au admis cererea de audiere ca martor a a Alinei Gorghiu, urmand sa stabileasca termenul la care presedintele PNL va fi chemat la instanta.
Fostul premier Victor Ponta a precizat, in 16 septembrie, ca el nu a cerut audierea presedintelui PNL, ci avocatii fostilor directori de la Turceni si Rovinari.
“Eu nu am cerut asa ceva (n.r audierea Alinei Gorghiu). Solicitarea a fost facuta de avocatii fostilor directori de la Turceni si Rovinari; deoarece doamna avocat Gorghiu Alina Stefania era si consilier juridic al presedintelui AVAS, Teodor Atanasiu, (cel care a incheiat contractele cu Sova si Asociatii) si in acelasi timp era si avocat al Electrica?SA in procesle cu Turceni si Rovinari”, a scris Victor Ponta pe pagina sa de Facebook.
Fostul premier Victor Ponta este judecat, in dosarul Turceni Rovinari, pentru fals in inscrisuri sub semnatura privata, complicitate la evaziune fiscala si spalarea banilor, fapte pe …

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here