Serialul “Game of Thrones” aduce zeci de milioane de euro acestui oras european

Bijuteria istorica a Croatiei, Dubrovnik, cea mai proeminenta statiune croata, partial distrusa in asediul din timpul razboiului croato-sarb din 1991-1995, a devenit un motor al economiei nationale si datorita serialului HBO, care a adus un val de turisti.
Intre 2012 si 2015, peste 240.000 de turisti au vizitat cantonul Dubrovnik-Neretva, toti fani ai serialului HBO. Turistii au cheltuit 125,9 milioane de euro numai in Dubrovnik, potrivit unui studiu publicat luni in Jurnalul International de Cercetari in Turism, citat de BM.
Orasul croat a servit ca locatie de film pentru “King”s Landing”, capitala imparatiei fictive a lui Westeros.
Potrivit datelor statistice, turismul reprezinta 18% din PIB-ul anual al Croatiei, cel mai mare procent pe acest segment la scara europeana.
“Game of Thrones” este seria cea mai longeviva, produsa si difuzata de HBO. Al saselea sezon a avut o medie de 25 de milioane de telespectatori, ceea ce l-a facut cel mai vizionat serial difuzat de catre postul tv.
Serialul “Urzeala tronurilor”, premiat cu Emmy si bazat pe romanele lui George R. R. Martin, a fost cel mai piratat serial de televiziune din anul 2015, cu aproximativ 14,4 milioane de downloadari ilegale, conform variety.com.
Daca episodul final din al cincilea sezon al serialului “Urzeala tronurilor” a …

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *