SONDAJ CURS: Cum ar vota romanii daca duminica viitoare ar fi alegeri

Daca duminica viitoare ar avea loc alegeri, PSD-ul continua sa domine scena politica cu 37%, urmat la mare distanta de PNL cu 22%, pe locul al treilea ALDE cu 9% si USR cu 8%. Urmeaza un pluton de partide cu cifre relativ egale Pro Romania cu 6%, Miscarea Romania Impreuna cu 5%, PMP 5%, UDMR 5%. Restul partidelor se situeaza sub pragul electoral, potrivit stiripesurse.ro.
Conform sondajului CURS, din luna iulie, PSD a pierdut doua procente fata de luna mai, a aceluiasi an. Astfel, in mai PSD avea 39%, in timp ce in sondajul pe luna iulie are 37%. In septembrie a ramas la 37%, ceea ce inseamna ca avem a face cu o stabilizare in ciuda conflictului intern.
Liberalii par sa nu se regaseaca. Daca in mai, liberalii aveau 25%, in iulie au scazut la 24%, iar septembrie au ajuns la 22%.
ALDE a urcat un procent in septembrie fata de luna iulie. Daca in cercetarile de tip Omnibus din mai si iunie partidul condus de Calin Popescu Tariceanu era cotat cu 8%, in septembrie s-a atins cota de 9%.
O usoara crestere inregistreaza si USR. Dac a in luna mai era cotat la 6%, au urcat la 7% in iulie, iar in septembrie au atins cota de 8%.
USR inregistreaza o crestere fata sondajul CURS din luna mai, atunci cand aveau 6%. Intre timp, USR a urcat la 7%.
Deja scorurile inregistrate de Pro Romania condus de Victor Ponta si …

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *